TechBiM Summit 2024 ontketent revolutie in de digitale bouwsector
Techlink, de Belgische beroepsfederatie van bedrijven binnen het Ecosysteem van de multifunctionele installaties, nodigt u uit voor een uniek event over de toekomst van de bouwsector: de TechBiM Summit 2024. Hier zal voor de eerste keer het belang van een gedistribueerd datamodel aan een breed publiek worden gedemonstreerd.
Dit gratis evenement, georganiseerd door Techlink, is bedoeld voor de volledige bouwsector en zal de deelnemers inspireren en informeren over de mogelijkheden en voordelen van TechBiM. Deze Summit zal plaatsvinden in de Greenhouse BXL (Berkenlaan 8A – 1831 Diegem) op donderdag 22 februari 2024, van 12.00 tot 18.00 uur.
Gedurende één dag zullen verschillende actoren van de digitale (bouw)wereld discussiëren over hoe TechBiM de bouwsector een digitale impuls kan geven. Ze zullen praktijkvoorbeelden zien van hoe TechBiM alle actoren in de bouw, inclusief de fabrikanten, ondersteunt en verbindt. Deelnemers willen ook ontdekken wat TechBiM voor hun bedrijf kan betekenen en leren beter samenwerken met collega’s uit de sector.
TechBiM is hét BIM standaardisatie-initiatief voor technische installaties, maar heeft ook navolging gekregen voor andere disciplines. TechBiM biedt optimale samenwerking tussen alle partijen in de keten en resulteert in kostenbesparingen voor iedereen, wat resulteert in een open ecosysteem.
“Als initiatiefnemer van TechBiM ondersteunt Techlink installatiebedrijven bij hun digitalisering. Techlink gaat nog een stap verder door de TechBiM Content Suite gratis ter beschikking te stellen van alle partijen in de Belgische bouwwereld.” Kris Van Dingenen - Managing Director Techlink
Programma
- 12u00 — Ontvangst
- 13u00 — Intro Joris Van Bossche, TechBiM
- 13u10 — Ecosysteem “Het belang van ecosystemen” Rik Vera, Nexxworks
- 13u35 — TechBiM “Wat maakt TechBiM mogelijk?” Joris Van Bossche, TechBiM
- 14u00 — TechBiM in het bouwproces
- Use Case – TechBiM voor ontwerpende partijen - Anthony Kennes, Sweco / Pieter De Bleser, Overzicht
- Use Case – TechBiM voor uitvoerende partijen
- Use Case – TechBiM voor beheer & onderhoud - 14u45 — Pauze
- 15u15 — TechBIM voor fabrikanten en applicatiebouwers
- Use Case – TechBiM voor luchtbehandeling - Luc Clarys, Grada / Vincent De Herdt, Rf-Technologies
- Use Case – TechBiM voor elektro Filip Staelens, Orbit / Catherine Lootens, Groen Licht Vlaanderen
- Use Case – TechBiM voor koeling en verwarming Roel Vandenbulcke, Hysopt / Stefan Van Doren, IMI Hydronic - 16u15 — Technologie “De rol van technologie in het ecosysteem” Wim Tas, ThorbiQ / Didier Balaguer, datBIM
- 16u35 — Samenwerking “De rol van Samenwerking in het ecosysteem” Kris Van Dingenen, Techlink / Frank Vanhove, BMP
- 16u50 — Outro Joris Van Bossche, TechBiM
- 17u00 — Receptie
- 18u30 — Einde event
Over TechBiM
TechBiM is een gemeenschappelijk sectorinitiatief waardoor digitale modellen van technische installaties op een gestandaardiseerde wijze opgebouwd kunnen worden. TechBiM stroomlijnt hiermee de ontwerpprocessen en realiseert een open ecosysteem waarin alle partijen (ontwerpers, installateurs, aannemers, fabrikanten en partners) kunnen samenwerken aan the digital twin van de technische installaties van een gebouw.
Over Techlink
Techlink is de Belgische beroepsfederatie van fabrikanten, distributeurs, installateurs en bedrijven die actief zijn op het gebied van technisch onderhoud en energiebeheer binnen het Ecosysteem van de multifunctionele installaties: van elektrotechniek, verlichting, beveiliging, laadinfrastructuur voor elektrische wagens, over huishoudelijke apparaten tot verwarming, ventilatie, koeling, sanitaire installaties, energiebeheer en natuurlijk ook hernieuwbare energiesystemen en energieopslag.
Techlink verdedigt de belangen van meer dan 3.150 leden en vertaalt het beleid op Europees, nationaal en lokaal niveau in praktische guidelines voor alle spelers in het Ecosysteem.
Als federatie is Techlink een van de belangrijkste stemmen in het maatschappelijke debat over de energietransitie in België: van fossiele energiebronnen naar hybride en hernieuwbare toepassingen, energiebeheer, energieopslag en betaalbaar comfort.